tisdag 19 juli 2011

Letar mönster

Sitter och letar mönster. Vill göra en sjal till en stor dag nästa vår. Eftersom jag nyss börjat lära mig att sticka spetssjalar vill jag prova att göra en först innan som jag kan göra bort alla fel och upprepningar på. Är lite sugen på en Shetland triangle, (ravelry-länk).
Då är det bara att hoppas att jag kan få till mönstret och sen avmaskningen - tycks maska av för hårt då det ska vara "spetsar" på en sjal. De blir inte alls som de ska vara utan mer "släta". Någon som har tips??

4 kommentarer:

 1. Mitt bästa tips är virkad avmaskning i så fall! Maska av preciiiiis som vanligt, men använd en virknål i stället för höger sticka. Då använder du kroken till att dra maska två genom maska ett och har full kontroll över hur stor och lös du gör den. Dels försöker du inte få en lodrät maska att bli horisontell (som lätt blir för hårt), dels använder du helt andra muskler i händerna så du gör nåt nytt. För mig var det här ett mirakelknep! Testa!
  Shetland är tokfin! Gör den. :D

  SvaraRadera
 2. Shetland är jätteläcker och inte alls svår!
  Testa den.
  Har för mig att det var en beskrivning på en speciellt elastisk avmaskning på just den...
  Lycka till!
  /Ann-Britt

  SvaraRadera
 3. Tack så mycket, igår var det en lång och trevlig middag på den.
  Jag vill som du försöka ge mig på spetssjal också men vet inte riktigt var jag ska börja, jag tror jag fegar lite och kollar in dig så länge.
  Sarah

  SvaraRadera
 4. Sådär började det för mig, gjorde en Feather and fan comfort shawl som min första, sedan skulle jag göra en till för att sedan avsluta med Laminaria. Men det var roligt med sjalar så jag skjuter upp laminarian eftersom det skulle vara den sista... :-D
  Superelastisk avslutning får man om man stickar två maskor, flyttar tillbaka dem till vänsterstickan och stickar ihop dem. Sticka en maska till, flytta tillbaka och sticka ihop, sticka en maska flytta tillbaka osv.

  SvaraRadera