torsdag 27 januari 2011

Lathund??

Under tiden jag har varit osynlig här på bloggen har jag stickat en sjal. En underbar citron i Sandnes alpakka till en god vän. Den ska bara blockas nu, sen ska hon få den. Är otroligt nöjd med den måste jag säga :) (bild kommer när den är blockad och klar)

Nu sitter jag och funderar på vad jag ska sätta händerna i. Har en hel del ufo:n liggande, men jag känner att jag nog vill börja med något nytt. Troligen kan jag då samtidigt göra av med lite garn som finns i gömmorna.
Lite fashinerande att sitta och titta allt vackert som finns.
Då jag var på stickläger i somras öppnade det sig en helt ny värld för mig (hade varit in i på korta besök i den förut). Jag har stickat sen tonåren, och tyckt att jag har varit en rätt van stickerska.
Nu märkte jag en helt nytt sätt att tänka. I stället för, som jag var van vid, att alltid ange masktäthet så man vet vilket garn/stickor man ska använda och hur mycket som går åt - såg och hörde jag hur man pratade om antal meter/hg och sen stickor utifrån det. Dessutom kunde folk det som ett rinnande vatten... Genast kände jag mig som en total nybörjare... Hjälp!
Fortfarande efter ett halvår tycker jag att det är lite krångligt. Känns som att jag skulle behöva en lathund :) (det kanske finns??)
Men jag antar att bara är att kolla, anteckna och prova. Känner mig inte avskräckt, bara förvirrad. Men jag ger mig inte. Ska nog lyckas lära mig det här också.

Har kommit fram till att jag kan sticka en Saroyan i Cascade 220 wool . Fick 2 härvor av det som tack för sjalen i en underbar lila nyans. Ska kanske börja med den :) (allternativt nåt av mina nystan Zauberball)

måndag 10 januari 2011

Syjunta :)

I går var det terminsstart på syjuntan. Som vanligt härligt att fara iväg och träffa rara människor och fika gott.
Hade med mig min lilla korg med olika projekt. Började i går att sticka en citronsjal till en vän. Stickar den i alpacka - helt underbart :) Satt och knåpade på den i går (kan knappt lägga den ifrån mig). Skönt med en stickning som fungerar nu när koftan krånglat.
På tal om koftan - igår slog vi våra kloka huvuden ihop över mönstret och en miniräknare. Resultat: jag gör om framstycket på koftan och lägger upp fler maskor. Känns lite surt att behöva börja om, men jag tror att det blir bra nu. (Som tur är, är den väldigt rolig att sticka.) Tack söta för hjälpen!

lördag 8 januari 2011

Kreativ lördag

I dag har det varit en alldeles underbar januaridag. Minus 16 grader och massor med snö


Men jag har nöjt mig med att njuta inhomhus. Vågade inte gå ut och riskera att förkylningen tar om ännu en gång.
I stället har jag varit kreativ. Har sytt på en ny stickpåse, härligt knallblå med vita prickar


Dessutom har jag suttit och stickat på min kofta i Eco ull. Härlig kofta att sticka på, men mönstret har inte stämt 100 så jag har fått tänka till lite hur jag ska göra. Men nu ser det bra ut.
Skidor på tv, favoritte och en rolig stickning - i mina ögon en perfekt lördagseftermiddag.

fredag 7 januari 2011

Årets första färdiga projekt!

Det blev en mössa!

Satt igår och var less på mönster som krånglade och inte stämde. Då kom jag på att jag hade ett nystan rött Natur Uld hemma. Plockade fram mönster på mössan Torben (från Elsie & Viola) och stickade en till mig. Den turkosa fick min sambo i julklapp. Den används flitigt :)
Mössan är lätt och rolig att sticka. Det gick åt knappt ett nystan Natur uld på strumpstickor nr 6. Anar att jag kommer att sticka flera efter detta mönster.

måndag 3 januari 2011

Gott nytt år!

Hoppas att erat år börjat bra.
Jag jobbade dagen på nyårsafton. På kvällen hade vi middag här hemma med goda vänner. Vi var 12 st som trängde ihop oss i köket, åt gott och hade trevligt. Är så glad för dessa härliga, söta människor. Tack för en underbar kväll!!

Det nya året började således bra. Tyvärr tog förkylningen ny fart efter aftonen. Men det finns nässpray och hostmedicin. Dessutom har jag druckit mängder av te.
I december roade jag mig med att skriva ett par listor: en med pågående projekt (en lång lista...) och en där jag skrev upp projekt som jag hade material och mönster hemma (ganska lång lista den med...). Skönt att få lite översikt över allt.
Är bra sugen på att korta ner dessa listor. Tänkte försöka låta bli att köpa hem nytt garn nu under januari och i stället beta av det som finns hemma - några större några lite mindre projekt.

Nu då huvudet kändes som om det var fullt av bomull satte jag igång med att sticka framstycket på en kofta i M&K Eco multi ull. Bara ren slätsticknking, inget som helst ansträngande för ett trött huvud. Dessutom är garnet melerat vilket gör att det blir otroligt snyggt (om jag får säga det själv). Får se om jag gör klart hela koftan på en gång, eller om det blir något annat däremellan. Det är lite vilket som - huvudsaken är att jag inte köper hem något nytt garn.