torsdag 5 januari 2012

Tankar om 2012

Så har det blivit ett nytt år. Känner mig nöjd med det gamla året även om hösten bitvis var tuff (vilket tyvärr ibland avspeglades i glest med inlägg på bloggen...). Men istället för att göra en summering av 2011 väljer jag att skriva om förväntningar och förhoppningar för 2012.


(kortet är en underbar nyårskaka bakad av min vän K)

Vad gäller arbete/studier hoppas jag att mina studier nu under våren ska hjälpa mig att ta mig in på den utbildning jag vill in på till hösten. Då har jag att göra i några år framåt samtidigt som jag får lära mig en massa intressant. Om det finns tid och ork hoppas jag kunna jobba lite emellanåt som undersköterska. Alltid bra att få lite extra i hushållskassan :)

Jag börjar mer och mer att trivas med att bo här ute på landet. Ska inte sticka under stol med att det bitvis har varit tungt att vips släppas ner 6 mil utanför stan (2-3 mil från närmsta större samhälle). Men jag vill verkligen bo så här. Tycker om att vi nu hjälps åt att få vårat hus som vi vill ha det. Ser fram emot att sakta men säkert få in mina saker i huset (en hel del står fortfarande i kartonger), och njuta av att jag har hittat min drömtillvaro.

Så det här med mitt största intresse: stickning (och bloggen). Vad gäller bloggen lovar jag att det blir tätare inlägg framöver. Ska inte vara så glest som det varit nu ett tag.
Detta året känns som att det kan bli ett år att göra färdigt och lära sig nytt. Jag har ett antal projekt på g och ännu fler ufos (unfinished objects). Vill göra klart de jag har igång nu och få igång en del av de som bara ligger. Sen kommer jag säkert att starta nya projekt däremellan ändå, jag är bara sån. Men antalet ufos ska inte öka i alla fall under året.
En sak som jag verkligen vill komma igång med under året är att knäcka koden till dessa engelska mönster och börja sticka spetssjalar. Jag har en traveling women på stickorna och vill hemskt gärna göra klart den och nån till innan sommaren. Bara hoppas att det går vägen.

Önskar er alla ett underbart 2012! Jag är så glad att det finns några som vill läsa mina tankar och funderingar. Välkommen att följa mig ett år till :)

4 kommentarer:

 1. Fantastiskt fin kaka din vän bakat!
  Nästa nyår ska jag vara lite mer på hugget, ha gäster, ordna något extra...
  Jag är lite avundsjuk på dig , skulle vilja prova på att bo lite mer lantligt men inser också att jag med åren blivit en riktig storstadsbo som litar på att allt är öppet jämnt och nåbart hela tiden...skulle jag få spatt? :-)

  Engelska mönster är inte så svåra som man tror först och har man bara bloggvänner så löser det sig!
  Spetssjalar trodde jag aldrig jag skulle klara...och nu vet jag inte riktigt hur många det blivit; bara plumsa ned i den sjön också, först sjunker man lite grand och sedan flyter man upp till ytan!
  Jag startade med Tiger eye lace scarf och Braching out, tror att båda finns på ravelry !
  Hoppas ditt 2012 blir ett härligt år!

  SvaraRadera
 2. Ska bli roligt att följa dig under året!
  Lycka till med allt...
  /Ann-Britt

  SvaraRadera
 3. Lycka till med studierna! De engelska mönstren fixar du, det vet jag :-) Säg bara till om du ska fara på något stickcafe i stan, så kanske vi kan ses där...
  Ulrika

  SvaraRadera
 4. Spännande! Det blir kul att följa! :-)

  SvaraRadera